Welkom op het blog van DS Patisserie geschreven door Kelly.
In dit blog neem ik je mee in mijn ondernemerschap. Daarnaast kom je de beste tips te weten uit het bakkersvak en laat ik je het verhaal weten achter de Franse patisserie en verschillende ingrediënten. En uiteraard enkele recepturen van Franse patisserie.
Dromen die uitkomen; AD Magazine
Zaterdag 28 September kwam er een wens uit… Elk weekend ontvangen wij het Algemeen Dagblad met daarbij het AD Magazine welke wij met veel plezier lezen. En uiteraard lezen wij elke week de column Goeie Zaak die gaat over hoe kleine ondernemers zich staande houden tussen de grote jongens. Elke week dacht ik. Wat zou ik daar graag een keer in willen staan…
Wil jij lezen hoe wij dit ervaren hebben en hoe het artikel tot stand kwam? Lees dan snel verder.
Welke soorten meringue zijn er en waar gebruik je ze voor
Meringue, de één vindt het leuk om te maken en de ander brandt er zijn handen niet aan. Ik vertel je graag hoe je meringue maakt in 15 minuten (+ baktijd). Daarnaast kom je te weten welke 3 verschillende soorten er zijn en voor welke toepassingen je ze gebruikt.
Het verschil tussen gelato en roomijs.
IJs, wie houdt er niet van? Op het moment dat wij bezig waren met het aanschaffen van een ijsmachine ben ik mij in ijs gaan verdiepen. Vaak zeggen mensen dat ze het Italiaanse ijs lekkerder vinden. Maar waarom is Italiaans ijs eigenlijk zoveel lekkerder en blijven we hier maar van eten? Ik leg het jou graag uit.
Blindbakken, tips en trucs
Wil jij tips en trucs over het blindbakken van een taartbodem? Ik deel graag de tips en fijne kneepjes uit het bakkersvak met jou. In dit blog lees je er alles over.
Blindbakken, wat is het en waarom?
Weet jij het geheim van onze citroen-meringue tartelettes of de lekkerste quiche die je thuis kan maken? Dat is natuurlijk de krokante bodem. Dit komt doordat we de bodem eerst blind bakken. Wil je weten wat het is en waarom dit verstandig is? Ik leg het jou uit in dit blog.
Hoe heb ik het afgelopen jaar beleefd: Een terugblik op 2018
Dat was hem alweer. Het jaar 2018 is alweer voorbij. In dit blog vind je een terugblik op 2018. Het jaar met een super lange zomer. Ook het jaar waarin ik de laatste bruidstaarten heb gemaakt op bestelling. En het jaar waarin we begonnen zijn aan de naamsverandering van Delicious Sweetness naar DS Patisserie. Wil je weten hoe ik dit jaar zakelijk en privé heb beleefd? Lees dan verder.
Een Franse traditie: Galette des Rois.
Als Franse patisserie hebben wij normaal gesproken in Januari uiteraard de Galette des Rois in het assortiment. Helaas in 2022 even een jaar niet. Excuses voor het ongemak! Bij onze Franse klanten bekend, maar bij andere klanten iets minder. In dit blog lees je wat de Galette des Rois precies is en kom je een stukje te weten over deze Franse traditie en de historie ervan.
Een drukke tijd met Sinterklaas en kerst
Het is eind November. De kerstversiering hangt bij ons op de Denneweg. De reclames gaan meer en meer over Sinterklaas en Kerst en het wordt weer echt koud. Het einde van het jaar is in zicht…
Op de social media kanalen zijn er al mensen aan het terug kijken op 2018 en doelen aan het stellen voor 2019. Nu al!? denk ik dan. Help! Voor mij voelt het nog zeker niet dat het jaar afgelopen is. De drukste tijd van het jaar staat voor de deur.
Vanille | Hoe worden vanillestokjes gemaakt?
Toen ik begon met het schrijven van een blog over vanille bleek al snel dat ik het niet in één blog kan verwerken. Ik kan natuurlijk een algemeen verhaal schrijven over vanille, maar ik wil jullie door middel van mijn blogs juist iets meer vertellen over het product. Hoe het kan dat vanille zo duur is, hoe vanillestokjes gemaakt worden, de verschillende soorten, maar ook waar je het voor kan gebruiken.
Je merkt het al, te veel informatie voor één blog 🙂 In het eerste blog kon je al lezen over mijn eerste ervaring met vanille en waarom het nu zo schaars en duur is. In dit tweede blog lees je hoe vanillestokjes gemaakt worden. Wist jij al dat vanille eigenlijk een orchidee is?
Vanille | Waarom is het zo duur?
Toen ik begon met het schrijven van dit blog over vanille bleek al snel dat ik het niet in één blog kan verwerken. Ik kan natuurlijk een algemeen verhaal schrijven over vanille, maar ik wil jullie door middel van mijn blogs juist iets meer vertellen over het product. Hoe het kan dat vanille zo duur is, hoe vanillestokjes gemaakt worden, de verschillende soorten, maar ook waar je het voor kan gebruiken.
Je merkt het al, te veel informatie voor één blog 🙂 In dit blog lees je over mijn eerste ervaring met vanille en waarom het nu zo schaars en duur is. De komende 4 weken publiceer ik elke week 1 blog zodat jullie meer te weten komen over dit mooie product.
Nieuwsgierig? Lees dan verder…
Openingstijden.
Maandag | Gesloten |
Dinsdag | Gesloten |
Woensdag | Gesloten |
Donderdag | 10.00 - 17.00 |
Vrijdag | 10.00 - 17.00 |
Zaterdag | 10.00 - 17.00 |
Zondag | Gesloten |
Openingstijden.
Delicious Sweetness |
Denneweg 136 |
2514 CL Den Haag |