fbpx

Bonjour! Ik ben Kelly

Patissier & liefhebber van lekker eten

 

Van thuisbakker naar winkel op de Denneweg

Het ontstaan van DS Patisserie…

Het was 2010. Ik was 25 jaar. Werkte achter de receptie in een leuk hotel. Het werk was leuk, maar de vraag was of ik hier voldoening uit kon halen tot mijn pensioen… Nee. Voor mij was er te weinig uitdaging in de horeca. Met een diploma hotelschool op zak, waar je zoveel leert over het beginnen van een eigen zaak was dit niet wat ik wilde. Maar wat dan wel? Wat vind ik nou echt leuk? Het leven biedt zoveel moois om te doen. Bakken vond ik op school al leuk. Geen biefstuk, maar de koude kant. Desserts maken, taarten bakken. 25 jaar en geen ervaring in de bakkerij.

Terug naar school.

Ik besloot te beginnen aan de opleiding banketbakker. Vier dagen werken, één dag naar school. Maar dan wel werken in een bedrijf welke ik mooi vind. Wie mij kent weet dat ik nogal eigenwijs/eigenzinnig ben. Ik heb een eigen mening. Kan mij 200 % inzetten voor iets, maar dan moet het wel leuk/leerzaam zijn. Ik begon aan de opleiding en had een Franse patisserie gevonden waar ik kon gaan werken. Geen pakjes en zakjes. Werken vanaf de basis, dat was mijn doel. En die van Philippe Galerne ook. Op school zat ik bij jongeren in de klas die net van de MAVO afkwamen. Motivatie was ver te zoeken bij velen. Helaas. Gelukkig bracht het meedraaien op de werkvloer mij meer. Ik heb erg veel geleerd bij Philippe. Maar helaas kwam aan deze periode een eind. Ik moest op zoek naar een ander leerbedrijf van school. Lastig, aangezien er weinig plek was. De plekken die er waren was bij de Hollandse bakker. Niet mijn ding. Ik besloot te stoppen met mijn opleiding en zelf verder te gaan. Nogal een stap. Mensen verklaarden mij voor gek. Dit midden in de crisis.

Ondernemen is risico’s nemen.

Ik kreeg de vraag om desserts te leveren aan een restaurant. Op 1 April 2011 heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In de tussentijd begon het hoogseizoen in de hotels in Scheveningen. Ik kon voor 3 dagen in de week weer terug naar mijn oude baan. Een beetje vastigheid was nodig. In de andere dagen ben ik mijn bedrijf gaan opzetten. Proefbakken, assortiment samenstellen, prospects benaderen per email en met klamme handjes en trillende knietjes met proefpakketten langs de strandtenten. Doodeng vond ik dat toen! Zonder ervaring in verkopen de strandtenten gemaild. Hier kwam nauwelijks reactie op. Alleen van de mannen van Sol Beach. Of ik langs kon komen voor een afspraak. Ze wilden wel proeven en kijken wat ik voor ze kon betekenen. Dit was mijn eerste klant. Wat heb ik veel geleerd. Zo blij dat ze mij de kans gaven, zo voelde het voor mij. Wat zijn daar een taarten naartoe gegaan. In de ochtend voordat de vroege dienst voor mij in het hotel begon zorgde ik dat de taarten gesneden en verpakt klaar stonden zodat mijn man ze weg kon brengen. Die ene keer vergeet ik nooit meer. Rond 10 uur heeft mijn man 15 taarten gebracht. Tegen half één werd ik gebeld door de chef kok van Sol Beach. Ik kon niet opnemen. Hij appte een bestelling door. Of ik 20 taarten had voor de volgende ochtend, hij was er al bijna doorheen! HELP… Dat was een nacht met maximaal 2 uur slaap en heeeel veel stress. Maar hoe gaaf. I did it! En de volgende ochtend gewoon weer een vroege dienst…

Hoe we groter werden.

Naast Sol ben ik gaan leveren aan meer strandtenten. Maakte ik bruidstaarten. Delicious Sweetness werd groter. Van bedrijf aan huis moest ik op zoek naar een bedrijfsruimte. Deze vond ik aan de Ampèrestraat. Hier begon ik met het voornemen om de komende jaren vanuit daar te werken. Ruimte genoeg wanneer er personeel bij zou moeten komen. Hier heb ik 1,5 jaar mijn bakkerij gehad. Scroll verder om te lezen hoe ik van thuisbakker naar winkel op de Denneweg ben gegaan.

Bruidstaarten

en meer Macarons

Winkel

jaar ervaring

DS Patisserie Den Haag
DS Patisserie Denneweg

Hoe wij op de Denneweg terecht gekomen zijn

December 2015 stonden wij op de Royal Christas Fair in Den Haag met uitzicht op de Hofvijver. We stonden daar met brownies, confituur, caramel au beurre salé en macarons. Veel macarons. In 5 dagen tijd hebben we er ruim 3000 verkocht. De vraag naar waar onze winkel zat werd vaak gesteld. Helaas was die er toen nog niet.

Het uitspreken van de wens.

Tweede kerstdag 2015 waren mijn man en ik aan het uitpuffen van de bizar drukke weken daarvoor. Wat al een tijd in mijn hoofd zat weggestopt werd uitgesproken. Wat vindt je ervan om een winkel te openen. Het woord was eruit. Sinds deze tweede kerstdag is alles veranderd. Mijn hoofd draaide overuren. Waar? Hoe? Wat? Een plan werd gemaakt en de zoektocht naar een locatie begon. De conclusie was de Denneweg of het Noordeinde. Het liefst met een woning erboven. Alsof het zo moest zijn stond het pand waar wij nu zitten al ruim een jaar te huur. Had je mij gevraagd om de gevel van het pand te tekenen dan had ik dit getekend. Een boutique achtige winkel. Een klein schattig snoepwinkeltje noemen de klanten het vaak. Begin Februari 2016 zijn we gaan kijken. Midden Maart kregen we de sleutel en 8 April zijn we voor het eerst open gegaan. Onze Franse patisserie op de Denneweg.

Veranderingen.

Eind 2018, ruim 2,5 jaar na de opening van de winkel zijn we nog steeds bezig met het verbeteren van onze winkel en producten. Dit zullen wij ook altijd blijven doen. Ik ben bezig met chocolade. Heb het besluit genomen om in 2019 geen bruidstaarten te maken zodat we nog meer kunnen focussen op de winkel. Een stap hoger met een groter doel voor de toekomst. Ik hou van mijn vak.

Trots.

We hebben onze draai gevonden. Alles vanaf de basis zelf gemaakt. De snoepwinkel zoals wij het willen… Nu ik het verhaal terug lees ben ik blij dat ik ooit mijn droom gevolgd ben. Het is hard werken maar o zo mooi.

If you can dream it you can build it… 

Heb jij ons verhaal met veel plezier gelezen?

 

En lijkt het jou leuk om op de hoogte te blijven  van wat wij doen en waar we mee bezig zijn? Volg ons dan op social media! Wij vinden het in ieder geval super leuk als wij jou kunnen blijven inspireren met wat wij doen. 

Volg ons hier op social media.

Contactgegevens.

DS Patisserie
Denneweg 136
2514 CL  Den Haag

+31 (0)6 14 34 15 05
info@delicious-sweetness.nl

Openingstijden.
Ma.   Gesloten
Di.     Gesloten
Wo.   8.00 - 17.30
Do.    8.00 - 17.30
Vr.     8.00 - 17.30
Za.    8.00 - 17.00
Zo.    8.00 - 12.00

Volg jij ons al op social media?

Pin It on Pinterest