fbpx
Een blog over waarom ik een blog begin,

Yes! Mijn eerste blog staat online.

Toen ik in 2011 met mijn bedrijf Delicious Sweetness begon had ik nooit kunnen denken dat ik jaren later een Franse patisserie zou hebben op de Denneweg in Den Haag. Ik was een verlegen, in zichzelf gekeerd en onzeker ‘meisje’. Niemand had ooit gedacht dat waar ik nu sta ooit zou gebeuren. Sinds ik ondernemer ben groei ik. Persoonlijk en uiteraard ook zakelijk. Ik vindt het dan ook super gaaf dat ik jullie in de toekomst blij mag maken met inspiratie, recepten, warenkennis, de struggles van het ondernemer zijn en veel meer.

Wat wil ik bereiken met mijn blog?

Graag wil ik thuisbakkers meer informatie geven over warenkennis. Iets dieper ingaan op Franse patisserie en ook recepten delen. Geen recepturen zoals je die overal vindt, maar van meerdere componenten één taartje maken. Even een voorbeeld. Een citroen-meringue tartelette is opgebouwd uit 3 componenten. Het bakje, de vulling en de meringue. Met deze 3 componenten kan je de tartelette maken. Maar de losse componenten kan je ook voor andere recepturen gebruiken. In het begin van mijn ondernemerschap keek ik veel in bakboeken en blogs. Hier heb ik veel gezien en recepturen van gemaakt. Wat mij opvalt bij de meeste blogs/boeken is dat het veel op elkaar lijkt. Eventueel met andere vruchten, maar veel dezelfde basis en hetzelfde niveau. Ik zou jou graag op een andere manier willen laten kijken naar recepturen. Door creatief te zijn en buiten het receptuur te denken kan jij heel veel moois maken.

 

Over welke onderwerpen ga ik bloggen?

  • Ik neem jullie graag mee in een kijkje achter de schermen van het ondernemerschap.
  • Tips en trucs uit het bakkersvak. Dit door middel van foto en video’s.
  • De kennis achter ingrediënten die ik gebruik in mijn recepturen.
  • Het ontstaan van Franse patisserie en de geschiedenis daarvan.
Kelly schrijft haar eerste blog
Quote in blog: Waarom begin ik een blog?

Wil je meer over mij te weten komen?

Op de website van DS Patisserie vindt je mijn hele verhaal. Van thuisbakker tot winkel op de Denneweg. Mijn motto is ‘ If you can dream it you can build it’. Kijk goed om je heen, doe wat je leuk vindt en maak er je werk van.

 

Waar gaat mijn volgende blog over?

In het volgende blog neem ik jullie mee naar één van de duurste grondstoffen van de patisserie. Wil jij weten wat dit is?

Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste het 2de blog in je inbox!

Wil je reageren op dit blog? Laat je reactie dan hieronder achter.

0 Comments

Kleurrijke foto van macarons gemaakt door DS Patisserie in Den Haag

Wil jij tips en inspiratie ontvangen?

 

Schrijf je in en ontvang 2 x per maand onze Sweet Talk met de leukste tips, onze blogs en inspiratie.

Yes! Zodra de volgende Sweet Talk verzonden wordt dan ontvang jij deze ook.

Pin It on Pinterest