fbpx

Kerst bij DS Patisserie

Ben jij al druk bezig met het plannen van het kerstdiner? Gaan jullie dit jaar gourmetten, uit eten of zelf het diner bereiden?

De kerstdagen staan toch vaak in het teken van eten. Ontbijt, diner, lunchen of brunchen. Er wordt gekookt en gepland. Dan is het altijd weer de vraag “Wat gaan we koken?”. Het blijft lastig. Maken we alles zelf of kopen we producten kant en klaar. Alles zelf maken is echt wel een klus als je het super uitgebreid wil gaan doen. Keuzes maken dus.

Mogen wij jou dit jaar helpen? Mogen wij een klein beetje van de stress uit handen nemen? Wij doen het graag voor je.

 

Dit jaar hebben wij weer 3 kerstdesserts gemaakt. 3 verschillende smaken. Maar ook 3 varianten in bereidingen. Bij de Pavlova leveren wij de meringue, crème en fruit aan. Deze mag je dan zelf thuis in elkaar zetten. Of wil je het super makkelijk, dan hebben wij een 6 persoons macaron met een crème van praline. Iets chiquer is het 1-persoons dessert. Heerlijk licht na een diner en zo mooi te presenteren. Dit is een mousse van vanille met cremeux van granaatappel-thee en orange curd. De smaken zijn licht, subtiel en ze passen echt perfect bij elkaar!

Zoals je ziet is er voor iedereen wat!

 

Kerstdessert Pavlova DS Patisserie
Pavlova

Na het succes van voorgaande jaren ook dit jaar weer de Pavlova. De Pavlova wordt in onderdelen aangeleverd zodat je deze thuis zelf in elkaar kan zetten. Hij wordt helemaal compleet geleverd met meringue, crème fruit en fruit. Uiteraard zit er een handleiding bij hoe je hem het beste in elkaar kan zetten. Een beetje van DS Patisserie en een beetje van jezelf 😉

Kerstdessert dessertmacaron DS Patisserie
Dessert macaron

Deze 6-persoons macaron steelt zeker de show als dessert tijdens de kerstdagen. Zeker nu de macaron in opkomst is een super leuk dessert! Hij is gevuld met een crème van praline welke niet zo zwaar is. Mooi te presenteren op een plateau om daarna aan tafel aan te snijden.

Kerstdessert 1-persoons DS Patisserie
1-persoons mousse dessert

Een dessert van vanillemousse met een cremeux van granaatappel thee en zelfgemaakte orange curd. De smaken lopen perfect in elkaar over en zijn licht en subtiel. Een super afsluiter voor een prachtig diner!

Galette des Rois DS Patisserie Driekoningen
Galette des Rois

Deze bladerdeegtaart gevuld met frangipane is een traditie in Frankrijk. Wij maken hem uiteraard ook inclusief fève en kroon. Elk jaar wordt hij gegeten op Driekoningen (6 Januari). In de taart is een beeldje (fève) verstopt. Degene die dit beeldje in zijn stuk taart heeft zitten is de koning van die dag. Binnenkort komt er een blog online over deze traditie.

Het ontstaan van het 1-persoons dessert.

Toen ik enkele weken geleden bij de theewinkel Inproc was zocht ik naar een bloemige thee. Ik had al een opzet van een kerstdessert in mijn hoofd en was op zoek naar de goede combinatie. Na enkele thee soorten te hebben geroken zag ik de granaatappel thee staan. Toen ik deze thee rook wist ik het. Dit moest het worden! en dus niet iets bloemigs. Ik rook de thee en er verscheen een glimlach op mijn gezicht. Het klopte. De geuren/smaken zoals ik mij het had voorgesteld kwamen samen in mijn hoofd. Het is dan nog maar de vraag of het in het echt ook klopt. Ik ben het dessert gaan testen en wat er in mijn hoofd zat lukte, ook bij het proeven van dit dessert verscheen er een glimlach op mijn gezicht. Ik zag het al voor mij. Een lekker licht dessert na een prachtig diner. Een super mooie afsluiter voor onze klanten die van lekker eten houden. Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als dat ik ben! 🙂

Kerstdessert DS Patisserie

1-persoons kerstdessert.

Chocoladedecoratie DS Patisserie

Huisgemaakte chocolade decoratie.

Het maken van een cremeux

Cremeux van granaatappelthee in de maak.

Gewijzigde openingstijden.

Zondag 23 December 8.00 – 12.00

Maandag 24 December 8.00 – 16.30

Dinsdag 25 December 8.00 – 12.00

Woensdag 26 December – Gesloten

Donderdag 27 December – Gesloten

Wij zijn gesloten van 31 December t/m 4 Januari.

Kerst bestellijst DS Patisserie

Kerstdessert bestellen Den Haag

Gaan jullie zelf koken tijdens de feestdagen maar heb jij je handen al vol aan het voor, tussen en hoofdgerecht? Wij helpen jou graag met het dessert!

Bestel het dessert  via het bestelformulier die je hieronder kan downloaden. De bestellijst moet uiterlijk donderdag 20 December ingeleverd worden om de bestelling op 23, 24 of 25 december op te halen.

Het formulier is zo gemaakt dat je deze op de computer kan invullen en per mail weer naar ons terug kan sturen. Uiteraard kan je hem ook printen en inleveren in de winkel.

Wij sturen altijd een bevestiging van de order!

DS Patisserie op de Royal Christmas Fair in Den Haag.

Ook in 2018 staan wij weer op de Royal Christmas Fair op het Lange voorhout in Den Haag. Van vrijdag 14 December tot en met zondag 23 December zien we jullie graag. Elke dag van 12.00 tot en met 21.00 (alleen 23 December tot 18.00).

Op de kerstmarkt verkopen wij onze beroemde macarons, confituur, caramel beurre salé, brownies en meer lekkers. Uiteraard is alles huisgemaakt zoals jullie van ons gewend zijn.

In 2015 is onze stand op de RCF de aanzet geweest om onze winkel op de Denneweg te beginnen. Hoe grappig kan het gaan. Ben je nieuwsgierig hoe dit gekomen is? Lees dan hier het hele verhaal.

 

Deze video is in 2017 gemaakt door de organisatie van de Royal Christmas Fair. In enkele filmpjes hebben ze de producten van diverse standhouders uitgelicht.

Contactgegevens.

DS Patisserie
Denneweg 136
2514 CL  Den Haag

+31 (0)70 406 24 33
info@dspatisserie.nl

Openingstijden winkel.
Ma.   Gesloten
Di.     Gesloten
Wo.   8.00 - 19.00
Do.    8.00 - 19.00
Vr.     8.00 - 19.00
Za.    8.00 - 19.00
Zo.    8.00 - 19.00

Volg jij ons al op social media?

Pin It on Pinterest